Rozhovor s trenérem našeho A-týmu Petrem Fojtů

Po odehraném play-off jsme vyzpovídali našeho trenéra A-týmu Petra Fojtů.

Dobrý den, pane trenére. Po základní části 6. místo, vyrovnaná bilance výher a proher, navíc po letech postup do play-off. Z pohledu fanouška rožnovského hokeje jedna z nejlepších sezon za poslední roky. Jak uplynulý ročník Krajské ligy vnímáte vy? Jak jste s uplynulou sezónou spokojený?

Není to sice 100%, ale převažuje spokojenost. Bylo třeba už konečně udělat výsledek a odrazit se od něčeho pro příští sezony. A to se povedlo. Nejlepší sezóna za posledních devět let. Sice forma nás v play-off nepotkala, ale tak to prostě bylo. Nikdo nemůže říci, že tahle sezona byla zklamání. Udělala se spousta bodů. Dostalo se o 40 gólů méně než loni. A to jsou myslím věci , které se musí vzít v potaz. Já jsem rád, že se hrál útočný hokej, který bavil lidi. Někdy to byla horská dráha. Ale je to kraj, tady se to musí tak brát. Ostatní trenéři z jiných týmů potvrdili, že hrát s námi nebyl žádný med. Bruslařský projev byl hodně slušný.

Jaké jste od ní měl očekávání?

Play-off byl hlavní motor letos. Já sám jsem si přál semifinále minimálně. Během sezóny se chtělo hrát někde kolem lepšího středu tabulky. Škoda závěru sezony. V posledním kole se hrálo o 3.místo v základní části, ale právě Uničov nám to překazil. Play-off s Uničovem nám nevyšlo. Těžko spekulovat, jestli by byl pro nás jiný tým schůdnější, ale na druhou stranu si myslím, že hrát proti Karviné nebo Studénce by bylo lepší. Uničov má ve svém středu hráče s tituly z extraligy a hráče z 1.ligy. To my bohužel nemáme.

Jak hodnotíte složení týmu v letošní sezóně? Na kom mohl rožnovský A tým během uplynulé sezony nejvíce stavět?

Tak určitě na nových posilách. Marko Lukačka ze Slovenska, Štěpán Jurek a kluci z druhé ligy z VM- Kočí, Sviták, Liss. Dále zkušený matador ze staré gardy Rožnova - Martin Kroupa. Jako každý rok mu to tam lepilo. Vypadalo to ze začátku hodně slibně, musím říci. Ale bohužel nám do toho přišlo několik věcí, především neočekávané zranění. Těžko předvídat, kde by náš tým byl, kdyby nedošlo ke zraněním očekávaných posil ještě před začátkem soutěže. Viděl bych to na lepší umístění než 6.místo. Ale takový je život.

Rožnov se v sezoně mohl spolehnout i na spolupráci se sousedním druholigovým Valmezem, bude tato pokračovat i nadále?

Já doufám, že bude a nejen s VM, ale i s Kopřivnicí se mluví. Škoda, že soutěž má regule soutěže tak nastavené, jak má. Mladší hráči do 22 let můžou hrát, ale starší hráči už to mají horší. Mají jen 10 zápasů prakticky, kdy si můžou odehrát něco v kraji. Jakmile odehrají deset ve druhé lize, tak u nás už nic. Hodně kluků z 2. ligy se třeba chtělo u nás rozehrát, ale bohužel to nešlo.

Jaký zápas této sezóny Vám utkvěl v hlavě a proč?

Asi zápas v Orlové. Nejlepší tým posledních let vedl nad námi ještě deset minut před koncem 5:1 a najednou 4 góly v řadě a bylo to 5:5. Hrát se o jednu minutu více, tak ještě dáme na 6:5, jak jsme byli rozjetí.

Jak hodnotíte úroveň soutěže, kterou hrajete?

Soutěž je hodně náročná. Je tam spousta hráčů z 1.ligy a z 2.ligy. Řada hráčů je se zkušenostmi ze zahraničí, a to je pak znát. My takové hráče ve svém středu nemáme. Hráče, který hrál v Německu nebo Francii a pak jde dohrát kariéru někde do kraje, je těžké uhlídat. Chtělo by to lepší regule soutěže, jak už jsem výše zmiňoval. Uvidíme v budoucnu, jak nám naši junioři pomůžou a získají si místo v týmu.

Vzkázal byste něco fanouškům rožnovského hokeje?

Doufám, že budou i nadále chodit aspoň v tomhle počtu na zápasy. Sice někdy je to horská dráha. Ale jak jsem říkal, je to kraj a to zajímavější to někdy je. Tolik výsledkových zvratů jako letos jsem ještě neviděl. Bylo se na co dívat po celou sezonu.


Další zprávy

Muži - letní příprava

První trénink čekalo hráče našeho A-týmu testování a zároveň jim byl představený nový trenér Jaroslav Fleischmann.

Pozvánka na poslední Bully

Hockey club Rožnov pod Radhoštěm z.s zve všechny své členy, rodiče dětí, sponzory, partnery a příznivce na výroční členskou schůzi poslední bully.

Puky pomáhají Kaufland

V termínu od 13.9. - 24.10. probíhala v prodejnách Kauflandu soutěž pro podporu hokejové mládeže.

ZÁPASY

  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 24. 2. 2024 UNI - RPR 4:3p
  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 24. 2. 2024 UNI - RPR 4:3p
  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 28. 2. 2024 RPR - UNI 2:6
  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 28. 2. 2024 RPR - UNI 2:6