Úspěšné absolvování školy bruslení 29.1.- 9.2.2024

V únoru proběhl druhý turnus školy bruslení v sezóně 2023/2024. Celkem přes 160 dětí se mohlo těšit na dvoutýdenní zábavný, ale také intenzivní výcvik na ledě, a to pod odborným dohledem trenérů a asistentů HC Rožnov.

Hřiště bylo opět rozděleno do 6 stanovišť, která byla přizpůsobená výkonnosti dětí. Nejvíce bruslařů bylo v první skupině, která se zaměřovala na nezbytné základy pohybu na ledě. Pod vedením trenéra Poruby a šéftrenéra Valentíka, pilovaly děti základní cviky jako koloběžka, medvídek, sbírání jahůdek nebo čáp. Tato jednotlivá cvičení byla u dětí velice oblíbená a také se je perfektně naučily.

Na druhém stanovišti byly děti, které již měly základy osvojené. Zde se pod vedením trenéra Fojtů jezdila jednotlivá dovedností cvičení v podobě slalomu, přeskakování či základy brždění. Pokud děti z prvního stanoviště udělaly výkonnostní pokrok, tak byly trenéry odeslány na druhé stanoviště, kde mohly své dovednosti posunout zase o něco dále.

Třetí, a také největší stanoviště bylo v tzv. středním pásmu. Zde bruslily velmi šikovná děvčata, ale také chlapci. Jelikož byl prostor poměrně velký, mohly se děti pohybovat také o něco rychleji. Do této skupiny spadali už velmi nadějní bruslaři. Pod vedením trenéra Goláně pilovaly děti pokročilé opičí dráhy či nejrůznější hry. Velice oblíbená hra byla chytání oveček.

Čtvrté stanoviště, pod vedením trenéra Drábka, patřilo nejstarším dětem. Zde se učily základy tzv. powerskatingu, který se nachází běžně v tréninku hokejistů. Dále zde byly opět hojně zastoupeny nejrůznější slalomy, opičí dráhy či nejrůznější hry.

Pátá skupina se skládala z nadějných malých hokejistů a hokejistek. Jednalo se o přípravku našeho klubu. Zde se pod vedením trenéra Molla a Vaška mimo bruslení drilovala také jízda s pukem či střelba. Na konci si děti vždy zahrály hokej, na který se vždy velmi těšily.

Novinkou této školy bruslení byl také vlk, který celou akci pečlivě sledoval a stejně jako trenéři posouval děti v jejich dovednostech. A to především při hře na ovečky a vlka :-)

Opět také přibylo několik přihlášek do našeho klubu, za což jsme velmi rádi a moc se těšíme na příchod nových hokejistů a hokejistek.

Děti vše zvládly na jedničku, a proto na konci akce dostaly od svých trenérů diplom s básničkou a od vlka poté něco na zub.


Fotogalerie

Další zprávy

Muži - letní příprava

První trénink čekalo hráče našeho A-týmu testování a zároveň jim byl představený nový trenér Jaroslav Fleischmann.

Pozvánka na poslední Bully

Hockey club Rožnov pod Radhoštěm z.s zve všechny své členy, rodiče dětí, sponzory, partnery a příznivce na výroční členskou schůzi poslední bully.

Puky pomáhají Kaufland

V termínu od 13.9. - 24.10. probíhala v prodejnách Kauflandu soutěž pro podporu hokejové mládeže.

ZÁPASY

  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 24. 2. 2024 UNI - RPR 4:3p
  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 24. 2. 2024 UNI - RPR 4:3p
  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 28. 2. 2024 RPR - UNI 2:6
  • Krajská liga mužů Moravskoslezského kraje • 28. 2. 2024 RPR - UNI 2:6